Koç Pati Rehabilitasyon Merkezi'nde sona yaklaşıldı

Tuzla’da 75 bin metrekarelik alanda yapımı sürdürülen Koç Pati Rehabilitasyon Merkezi’nin yüzde 85’i tamamlandı.
Koç Pati Rehabilitasyon Merkezi'nde sona yaklaşıldı
09.09.2026

1.400 köpek ve 500 kedi kapasitesine sahip merkez, Anadolu Yakası’nın büyük ölçekli hayvan rehabilitasyon tesislerinden biri olacak. Merkezde hayvanlara yönelik tedavi, rehabilitasyon, doğal yaşam ve sahiplendirme hizmetleri sunulacak.

Tuzla Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Koç Pati Rehabilitasyon Merkezi’nde yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, merkezi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden projenin son durumu hakkında bilgi alan Bingöl, merkezde oluşturulan yaşam alanlarını da gezerek incelemelerde bulundu.

BİNGÖL: “BURASI SADECE BİR BARINAK OLMAYACAK”

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, Koç Pati Rehabilitasyon Merkezi’nin yalnızca bir barınak olmayacağını belirterek, “Tuzlamıza kazandıracağımız Koç Pati Rehabilitasyon Merkezi’nde artık sona yaklaşıyoruz. Yapı çalışmalarımızın yüzde 85’ini tamamladık. 75 bin metrekarelik bu alanda 1.400 köpek ve 500 kedi için tedavi, rehabilitasyon ve doğal yaşam alanları hazırladık. Burası sadece bir barınak olmayacak. Patili dostlarımızın kendilerini güvende hissedeceği, tedavilerinin yapılacağı, güzel vakit geçirebilecekleri ve yeni aileleriyle buluşabilecekleri bir yaşam alanı olacak” dedi.

Tuzla’da tüm canlılar için güzel bir kent oluşturmak istediklerini ifade eden Bingöl, “Biz Tuzla’da birlikte yaşamanın mümkün olduğuna inanıyor ve tüm canlılar için güzel bir kent kurmak istiyoruz. Çok yakında çalışmalarımızı tamamlayıp Koç Pati’yi patili dostlarımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

SAHİPLENDİRMEYE ÖNCELİK VERİLECEK

Hayvanların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin ardından yeni yuvalarına kavuşması hedeflenen merkezde sahiplendirmeye öncelik verilecek. Merkezde köpekler için 1400 yaşam alanı bulunuyor. Bu alanların 1200’ü bahçeli yaşam alanlarından, 200’ü tedavi ve operasyon sonrası bakım ünitelerinden oluşuyor. Tesiste tüm ortopedik ve cerrahi operasyonların yapılabilmesine olanak sağlayan modern tıbbi altyapı da oluşturuldu.

Ziyaretçilere açık olması planlanan bahçeli yaşam alanlarında hayvanların daha doğal koşullarda vakit geçirebilmesine imkân sağlanacak. Yaklaşık 3 bin 400 metrekare kapalı alanın yer aldığı tesiste idari binanın, konferans salonu ve yemekhane gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.

Benzer Haberler

Diğer güncel haberlere de göz atın

08.09.2026
Tuzla Belediye Başkanı Bingöl: 50 bin insanın mağduriyetini çözmek için mücadele ediyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, imar hakkı transferi tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
07.09.2026
Mercan Caz Günleri Tuzla’da müzikseverleri buluşturacak
Tuzla Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Mercan Caz Günleri, 12-13 Eylül tarihlerinde Mercan Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek.
04.09.2026
Tuzla'da lojistik depo yangınına belediyeden destek  
Tuzla’da sabah saatlerinde lojistik depoda başlayarak çevredeki tesislere de sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
04.09.2026
Cami Mahallesi’ne 4 bin metrekarelik yeni yaşam alanı   
Tuzla Belediyesi, Cami Mahallesi’nde Safranbolu Evleri’nin yanında 4 bin 171 metrekarelik alanda yeni bir park ve yaşam alanı projesini hayata…