Kariyer Tavsiyeleri

En güncel kariyer tavsiyelerine bir göz atın
İş mülakatları işe girecek kişi açısından son derece gerilimli görüşmeler olduğunu söylemeye gerek yok sanıyoruz. Bu görüşmelere ne kadar sakin ve kendinizi hazırlamış olarak girerseniz şansınızın da o oranda artacağından emin olabilirsiniz.
Günümüzde çoğu firma, organizasyonlarında oluşan boş pozisyonlar için farklı işe alım kriterleri kullanıyor ve ne yazık ki bunu yöntem, özellikle de acil personel alımlarının gerektiği durumlarda pek kullanışlı bir yol olmuyor. Bunun en önemli nedenleri; zaman kaybı, ve her adaya uygulanan standart bir işe alım mülakatı belirlenmesinde zorluk yaratması olarak sıralanabilir.
İş başvurularından geri dönüş alamamak hemen herkes için moral bozucu. Peki, bir an önce iş bulmak isteyenlerin ne yapması gerekiyor?
Tebrikler, iş görüşmesine çağrıldınız! Bu demek oluyor ki, önyazınız ve CV’nizle iyi bir izlenim bıraktınız ve insan kaynakları yöneticileri veya işe alım uzmanları sizin hakkınızda daha fazlasını öğrenmek istiyor. Çoğu kişi, iş görüşmesini ‘stresli’ olarak değerlendirir. Stresten uzak durup sakin kalabilmenin ve başarılı olmanın sırrı ise öncesinde hazırlık yapmaktır.
Pek çok adaya göre CV’nin yetenekleri ve deneyimi göstermesi yeterli. İnsan Kaynakları uzmanlarıyla adayları buluşturan climber.com’a göre ise günümüzün zorlu rekabet ortamında iyi bir CV sadece bu özelliklerle sınırlı değil. Climber.com kurucusu ve CEO Mike O’Brien, “İnsan Kaynakları uzmanları bir pozisyon için en az 300 özgeçmiş görüntülüyor. Eğer CV’niz kolayca göz gezdirilebilecek bir yapıda değilse ve ufak da olsa hatalar içeriyorsa o işi unutun” diyor.